Alakul a 2014-es pilótalista

Nico Hülkenberg elhagyja a Sauber F1-es csapatát, és a következő idényben a Force India színeiben versenyez.

KG
2013. 12. 03. 20:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 26 éves pilóta a 2012-es idényben már itt szerepelt, és onnan igazolt a Sauberhez, amelynél a tizedik lett az egyéni vb-versenyben. A mostani évadban a Force India a hatodik, a Sauber pedig a hetedik helyen végzett a csapatok pontversenyében.

November végén eldőlt az is, hogy a francia Romain Grosjeannal és a venezuelai Pastor Maldonadóval vág neki a következő idénynek a Lotus istálló. A brit csapat a hivatalos honlapján jelentette be pénteken, hogy a Ferrarihoz átigazolt finn Kimi Räikkönent Maldonado váltja, Grosjean szerződését pedig meghosszabbították.

Maldonado 2011-ben, a Williams színeiben debütált az autósport elitkategóriájában, azóta 58 futamon 47 pontot szerzett, s tavaly megnyerte a Spanyol Nagydíjat Barcelonában. A 28 éves pilóta szerződtetésében vélhetően az is nagy szerepet játszott, hogy támogatói révén eurómilliókat hoz a Lotusnak.

Grosjean 2009-ben – az idény közben – a Lotus jogelődje, a Renault egyik autójában mutatkozott be az F1-ben, majd két év kihagyás után tavaly futotta első teljes szezonját a száguldó cirkuszban. Eddig 45 futamon 228 pontot gyűjtött, legjobb eredménye a tavalyi kanadai GP-n és az Egyesült Államok idei nagydíján elért második hely. Maldonado helyére az idén még a Ferrarinál versenyző brazil Felipe Massa került a Williamshez.

Red Bull:
Sebastian Vettel (német)
Daniel Ricciardo (ausztrál)

Ferrari:
Fernando Alonso (spanyol)
Kimi Räikkönen (finn)

Mercedes:
Lewis Hamilton (brit)
Nico Rosberg (német)

Lotus:
Romain Grosjean (francia)
Pastor Maldonado (venezuelai)

McLaren:
Jenson Button (brit)
Kevin Magnussen (dán)

Force India:
Nico Hülkenberg
?

Sauber:
Szergej Szirotkin (orosz)
?

Toro Rosso:
Jean-Eric Vergne (francia)
Danyiil Kvjat (orosz)

Williams:
Felipe Massa (brazil)
Valtteri Bottas (finn)

Marussia:
Jules Bianchi (francia)
?

Caterham:
?
?

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.