Angol-olasz, holland-spanyol: elkészítették a vb sorsolását

A házigazdák elkerülték az igazán nehéz ellenfeleket.

WL
2013. 12. 06. 18:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A brazilokon és a horvátokon kívül Mexikó és Kamerun került még az A jelű négyesbe.

A címvédő és Európa-bajnok spanyolok már a csoportküzdelmek során összeakadnak a hollandokkal, azaz megismétlődik a legutóbbi vb döntője, méghozzá rögtön az első fordulóban. Ebben a négyesben, a B-ben kapott még helyet Chile és Ausztrália.

A D csoport különlegessége, hogy Uruguay, Anglia és Olaszország révén három korábbi világbajnok is abban szerepel majd, így ez tekinthető az egyik legerősebb kvartettnek, amely még Costa Ricával egészül ki.

Szintén rászolgál a „halálcsoport” minősítésre a G jelű négyes, amelybe a legutóbbi Eb két elődöntőse, azaz Németország és Portugália mellett az egyik legerősebb afrikai gárda, Ghána és az Egyesült Államok csapata kapott besorolást.

A vb egyetlen újonc válogatottja, Bosznia-Hercegovina az egyik favoritnak tartott Argentínával játssza majd története első vb-mérkőzését. Később még Iránnal és Nigériával csap össze.

A nyolc csoportból az első két-két helyezett jut majd tovább, majd a nyolcaddöntőtől egyenes kieséses rendszerben folytatódik a torna, amelynek döntőjét július 13-án rendezik a Rio de Janeiró-i Maracana Stadionban.

A pénteki sorsolás előtt a jelenlévők egyperces gyászszünettel emlékeztek a csütörtökön elhunyt, Nobel-békedíjjal kitüntetett Nelson Mandelára, aki a Dél-afrikai Köztársaság első színes bőrű elnöke volt.

A 2014-es világbajnokság csoportbeosztása:
A csoport: Brazília, Horvátország, Mexikó, Kamerun
B csoport: Spanyolország, Hollandia, Chile, Ausztrália
C csoport: Kolumbia, Görögország, Elefántcsontpart, Japán
D csoport: Uruguay, Costa Rica, Anglia, Olaszország
E csoport: Svájc, Ecuador, Franciaország, Honduras
F csoport: Argentína, Bosznia-Hercegovina, Irán, Nigéria
G csoport: Németország, Portugália, Ghána, Egyesült Államok
H csoport: Belgium, Algéria, Oroszország, Koreai Köztársaság

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.