Antiszemita kézmozdulattal ünnepelt a csatár?

Az angol labdarúgó-szövetség vizsgálatot indít Nicolas Anelka gólöröme miatt.

WL
2013. 12. 29. 11:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A „fordított” náci tisztelgésnek nevezett mozdulatról készült felvétel az interneten is látható. Az FA szóvivője vasárnap azt közölte, hogy Anelka kézmozdulata széles körű felháborodást váltott ki.

Az Európa-bajnok francia csatár – aki többek között játszott a Real Madridban, a Chelseaben és a  PSG-ben – a West Ham elleni két góljának egyikénél „mutatott be” egy olyan kézmozdulatot, amelyet Dieudonne ismert francia komikus szokott, akinek többször is meggyűlt a baja az igazságszolgáltatással antiszemita megnyilvánulásai miatt.

Valerie Fourneyron francia sportminiszter a Twitter közösségi oldalon azt írta: „Anelka kézmozdulata sokkoló provokáció. Nincs helye az antiszemitizmusnak a focipályán.”

Anelka igyekezett kisebbíteni tette súlyát. Ő a Twitteren azt írta, „a kézmozdulat egy különleges tisztelgés” barátja, Dieudonne előtt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.