Aranylabda: Messi, Ribéry és Ronaldo van versenyben

A szűkített listát a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hozta nyilvánosságra hétfő délután.

NT
2013. 12. 09. 14:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szűkített listát a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hozta nyilvánosságra hétfő délután. A végső győzelemre szakértők szerint Ribérynek van a legnagyobb esélye, a francia válogatott szélsője ugyanis az elmúlt szezonban mindent megnyert, amit lehetett, azaz a német bajnokságban és kupában, illetve a Bajnokok Ligájában is első lett a Bayern Münchennel.

A legutóbbi négy szavazáson diadalmaskodott Messi sikere ezúttal némiképp meglepetés lenne, az argentin szupersztár ugyanis az elmúlt idényből „csak” egy bajnoki és gólkirályi címet tud felmutatni a Barcelonával, ráadásul az idén sérülései miatt nem játszott folyamatosan csúcsformában.

Cristiano Ronaldo esete részben hasonló. A portugál támadó – aki 2008-ban már kiérdemelte az Aranylabdát – nem nyert ugyan trófeát a Real Madriddal, ugyanakkor elképesztő formában futballozik, ráadásul a világbajnoki pótselejtezőn a svédek elleni párharc során két mérkőzésen négy gólt szerzett, amivel akár át is írhatta a papírformát. Már csak azért is, mert a FIFA november 20-án, a vb-pótselejtezős párharc visszavágójának másnapján – hivatalosan a kevés beérkezett szavazat miatt – meghosszabbította a voksolást.

A győztest január 13-án, a FIFA zürichi gáláján nevezik meg. Michel Platini, az Európai Labdarúgó-szövetség elnöke szerint az Aranylabda-szavazás történetében még soha nem volt olyan nehéz a döntés, mint a mostani esetben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.