Bajnokká vált Ferenc pápa

A pápa Buenos Airesben született, gyermekkorától a San Lorenzónak szurkol.

TK
2013. 12. 18. 17:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A katolikus egyházfő szokásos audienciájának végén találkozott az egyesületet képviselő vezetőkkel és játékosokkal a Szent Péter-bazilika lépcsőin, akik átadták neki a trófea másolatát, továbbá egy Francisco Campeon (bajnok) feliratú vörös-kék mezt. A pápa kezet rázott a küldöttség tagjaival, és gratulált nekik.

A Buenos Aires-i csapat történetének 12. bajnoki címét szerezte meg vasárnap a Velez Sarsfield elleni 0-0-lal. A 77 éves egyházfő ugyan nem követte élőben az európai idő szerint éjszakai sorsdöntő meccset, de miután felkelt, rögtön érdeklődött az eredmény felől.

Ferenc pápa Buenos Airesben született, gyermekkorától a San Lorenzónak szurkol, és évek óta pártoló tagja az egyesületnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.