Csúnyán elpáholták a magyar bajnokot

A nyitófordulóban elszenvedett vereség után másodszor is kikapott hazai medencében az Eger.

KA
2013. 12. 05. 2:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eredmény, Bajnokok Ligája, főtábla, 2. forduló:
ZF-Eger – CNA Barceloneta (spanyol) 5-11 (3-4, 0-1, 0-4, 2-2)
a magyar csapat góldobói: Bátori 2, Salamon, Graham, Kovács 1-1

A Bitskey-uszodában kezdés gyanánt három akció zárult eredménytelenül egri részről, a harmadik spanyol támadás viszont góllal ért véget (0-1). Az „ellenpróba” végén megtört a jég: Salamon Ferenc emberelőnyből egyenlített, majd a hazaiak ifjú világbajnoka, Bátori Bence már-már nulla szögből talált be remek kapáslövéssel (2-1). Aztán az Eger került emberhátrányba, amit ki is használt a Szirányi Balázs személyében ex-ferencvárosi centert is foglalkoztató rivális, sőt a vezetést is visszavette, amikor újfent Bátori villant (3-3). A negyed zárásaként azonban megint a spanyolok lőttek gólt (3-4).

A második nyolc perc fele pörgött le, amikor elhibázott hazai helyzeteket követően 5-3-ra húztak el az emberelőny kínálta eséllyel jól élő vendégek. Az Eger támadójátéka ugyanakkor továbbra is gyenge volt, csak kapufákig jutott, s közelebb kerülnie nem sikerült a nagyszünetig. Mi több: a harmadik negyedet spanyol találat vezette fel (3-6), s miközben Gerendás György legénysége változatlanul gyengélkedett, az ellenfél egyre magabiztosabbá vált, s hatgólosra hizlalta előnyét (3-9).

A befejező játékrészre sajnálatos módon már csupán annyi feladata maradt az egri alakulatnak, hogy elviselhetőbbé tegye a kudarc mértékét. Ezt a törekvését sem övezte azonban siker, mivel hazai medencében különösen csúnya, 11-5-ös vereség lett a vége. Gerendás György vezetőedző értetlenkedve nyilatkozott a történtek után: „Ezt a teljesítményt nem lehet értékelni... Ennyire dekoncentráltnak, fásultnak, akarat nélkülinek még nem láttam a csapatomat.” A BL-főtábla harmadik csoportfordulójában az Eger a horvát Jug Dubrovnik vendége lesz december 18-án.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.