Dzsudzsák korábbi edzője lesz Egervári utódja?

Sajtóinformáció szerint Fred Rutten lesz a magyar válogatott új szövetségi kapitánya.

TK
2013. 12. 07. 19:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Labdarúgó Szövetség állítólag megtalálta a hollandiai 8–1-es vereséget követően lemondó Egervári Sándor utódját: a Nemzeti Sport Online úgy értesült, hogy az 51 esztendős Fred Rutten lesz a válogatott szövetségi kapitánya. A portál szerin t a legutóbb a holland élvonalbeli Vitesse kispadján ülő szakember szerződtetését már a jövő hét folyamán hivatalosan bejelentheti az MLSZ.

Rutten érkezésével a 2008 és 2010 között a mieinket irányító Erwin Koeman után ismét holland szakember foglalhatja el a válogatott szövetségi kapitányi posztját. Rutten a Twenténél kezdte edzői pályafutását, amely klubnál egész futballistakarrierjét töltötte. 1999 és 2001, valamint 2006 és 2008 között dolgozott az enschedei csapat élén, amellyel 2001-ben kupát nyert, majd a Schalkéhoz került, amelyet a 2008–09-es idényben irányított. A PSV-nél 2009 és 2012 között dolgozott, legutóbb pedig a Vitesse edzője volt. 2008-ban Hollandiában kiérdemelte a legjobb edzőnek járó Rinus Michels-díjat.

Az NSO információja szerint azonban nem a holland edző volt az első számú jelölt: az MLSZ első körben Bölöni Lászlót próbálta meg szerződtetni, de nem jött létre a megállapodás a jelenleg Katarban dolgozó szakemberrel, így esett Ruttenre a választás.

Frank György, az Agencia 90 Minutos magyarországi képviselője a szövetségi kapitányt kereső Magyar Labdarúgó Szövetség figyelmébe ajánlotta Carlos Caetano Bledorn Verrit, ismertebb nevén Dungát.

 

Fred Ruttentől Mészöly Gézán át Sven-Göran Erikssonig sok név került már korábban a kalapba. A magyar kapitánykeresés útjairól ide kattintva olvashat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.