Egymást szidták a szurkolók, fizethetnek a klubok

A Ferencvárost és az Újpestet 400-400 ezer, a Haladást és a Videotont 300-300 ezer forint bírságra ítélte az MLSZ.

KG
2013. 12. 03. 21:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bizottság keddi közleménye szerint az FTC–Pécs bajnoki mérkőzésen a hazai szurkolók az Újpestet, a Paks–Újpest összecsapáson pedig a vendégszimpatizánsok a Ferencvárost mocskolták, ezért a két fővárosi klub 200-200 ezer forintot fizet.

Hasonló okból a múlt szerdai, egymás elleni Magyar Kupa-nyolcaddöntő első felvonását követően mind az FTC-t, mind az Újpestet további 200 ezer forintra bírságolták.

A Haladás–Videoton bajnoki találkozón a szurkolótáborok egymást szidalmazták – a szombathelyiek a játékvezetőt is –, ezért mindkét klub 300-300 ezer forintot fizet mint visszaeső.

A Diósgyőr–Videoton mérkőzésen a hazai szurkolók olyan molinókat helyeztek ki, amelyekért korábban már megbüntették a klubot, most ezért újabb 200 ezer forintot kell fizetni.

Iszlai Bence (Haladás) mint visszaeső két, Rajos Gábor (Haladás) egy soron következő bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A fegyelmi bizottság a Győri ETO-t és a Kaposvárt az igazolási és átigazolási szabályzat megsértéséért 100-100 ezer forintra büntette.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.