Életveszélyes állapotban van Michael Schumacher

A BFMTV francia televízió információi szerint a tavaly visszavonult autóversenyzőt kómában szállították kórházba.

PR
2013. 12. 29. 22:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A franciaországi Méribelnél síelő 44 éves Schumachert fejsérüléssel vitték kórházba. A BFMTV francia televízió vasárnap esti információi szerint a tavaly visszavonult autóversenyző agyvérzést szenvedett, állapota életveszélyes. A Le Deuphiné Libéré című regionális lap arról számolt be, hogy Schumacher állapota rosszabbodott, a kilátások kedvezőtlenek. Vasárnap késő este adott tájékoztatásukban az orvosok azt közölték, hogy az autóversenyző állapota kritikus; idegsebészeti beavatkozásra volt szükség.

A korábbi pilóta két kijelölt sípálya között siklott le vasárnap délelőtt, amikor 11 óra körül bukott és feje egy sziklának csapódott. A francia média szerint 14 éves fiával volt, menedzsere azonban csak annyit közölt, hogy nem volt egyedül. A sportlegenda viselt bukósisakot.

Előbb egy moutiers-i, onnan pedig délután egy grenoble-i kórházba szállították. Schumacher a méribeli síparadicsom igazgatója szerint tudatánál volt, de nagyon zavarodottnak tűnt, amikor elszállították. Mire Grenoble-ba vitték, már kómában volt.

A Formula–1 történetének legeredményesebb versenyzője tavaly vonult vissza. A feleségével és két gyerekével Svájcban élő Schumacher pályafutása során 91 futamon diadalmaskodott, vb-címeit a Benettonnal és a Ferrarival nyerte. Pályafutása során több balesetet is szenvedett, ezek közül a legsúlyosabbat 1999-ben Silverstone-ban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.