Európa ezüstérmese Magyarország

Az öt első, három második és két harmadik helyet gyűjtött magyar úszócsapat másodikként végzett a most zárult rövidpályás Eb éremtáblázatán.

BuL
2013. 12. 16. 13:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzeti szövetség (MÚSZ) hétfői tájékoztatása szerint a magyarokat csak az oroszok tudták megelőzni, ők toronymagasan végeztek az élen, 13 arany-, 5 ezüst- és 4 bronzéremmel. A tavalyi, Chartres-ban rendezett kontinensviadalon szintén második lett a magyar válogatott, ám akkor a mostaninál kisebb és gyengébb volt a mezőny. Franciaországban 35 ország 400 úszója indult, míg Dániában 41 ország 560 sportolója versengett.

A valamennyi döntős és középdöntős helyezést értékelő ponttáblázaton a magyarok 617 pontjánál csak az orosz (1076 pont), az olasz (891 pont) és a német (790 pont) együttes tudott többet gyűjteni, s olyan nemzetek végeztek Kiss László válogatottja mögött, mint a francia, a holland, a svéd vagy a házigazda dán.

A legjobb egyéni teljesítményért járó öt-öt ezer eurót a férfiaknál és a nőknél is magyar úszó nyerte a mostani Eb-n: Gyurta Dánielnek a 200 méter mellen, Hosszú Katinkának pedig a 200 méter vegyesen elért ideje érte a legtöbb pontot.

Herningben Gyurta Dániel két győzelmet aratott (100 és 200 mell), mellette az összesen négy érmet szerzett Hosszú Katinka (200 m vegyes), valamint Gyurta Gergely (1500 m gyors) és Verrasztó Dávid (400 m vegyes) tudott egyszer-egyszer győzni.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.