Ezer pálya újul meg 2016-ig

A kormány a pályák komfortosítására negyvenmilliárd forintot biztosított.

KG
2013. 12. 21. 10:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szóvivő – aki korábban éveken keresztül a vámhatóságnál dolgozott – úgy fogalmazott: „A pályaépítés gól, és nem öngól”. Hangsúlyozta, olyan pályák újulnak meg, ahová a szülők eddig nem engedték sem játékosként, sem nézőként a gyereküket. Hozzátette: ha több gyerek megy ki a pályákra, nagyobb a merítési lehetőség, közülük több tehetség kerülhet ki. Felhívta a figyelmet arra is, hogy három év alatt megduplázódott az igazolt labdarúgók száma.

A bejelentett átfogó infrastruktúra-fejlesztési program keretében 27 NB I-es és NB II-es stadion válik korszerűvé, s nemcsak klasszikus stadionok, hanem kisebb pályák is. Ezeket nem csupán minőségi sportokra lehet majd használni, hanem tömegrendezvényekre, falunapokra, iskolai ünnepségekre is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.