Gerillák fűzik Maradonát

A csillag eldöntheti, hogy fellép-e egy szélsőségesek által szervezett gálameccsen.

GB
2013. 12. 03. 5:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Megfelelő képviseletre van szükségünk, ezért Maradonához fordultunk, segítsen nekünk a békefolyamatban” – mondta Ivan Márquez, a FARC vezetője újságírók előtt.

A sztár argentin szövetségi kapitányi időszaka után a dubaji al-Vaszl együttesénél dolgozott. Októberben arról beszélt, hogy szívesen visszatérne trénerként korábbi sikerei helyszínére, Nápolyba. Az egyetlen bökkenő, hogy az égszínkékek jelenlegi edzőjét Rafa Beniteznek hívják.

Szombaton a FARC küldöttsége elfogadta Carlos Valderrama korábbi kolumbiai válogatott futballista kezdeményezését, hogy szervezzenek „baráti békemeccset”. Valderrama javaslata alapján a FARC két mérkőzést tervez, egyet Havannában, a visszavágót pedig a kolumbiai Santa Mariában.

A FARC Márquez vezette küldöttsége egy éve tárgyal Havannában a kolumbiai kormánnyal egy ötpontos megállapodásról, amely ötvenévi konfliktusnak vetne véget Kolumbiában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.