Hajdu: Csak magunknak köszönhetjük

A szövetségi kapitány Görbicz felelősségéről beszélt, és várja a legfontosabb meccset Újvidéken.

GB
2013. 12. 14. 16:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szombati szünnapon a szakvezető az MTI-nek elmondta: a csehek, a tunéziaiak és az ausztrálok elleni győzelmek után a románoktól és a németektől elszenvedett két vereség miatt „csak magunknak köszönhetjük, hogy a spanyolokat kaptuk a kieséses szakasz első állomásán”.

Kiemelte: bízik a továbbjutásban, mert csapata a németek ellen már nagyon jól játszott, és a kulcsemberek is egyre hatékonyabbá váltak, ráadásul Soós Viktória beállításával a korábbinál mozgékonyabb és így veszélyesebb lett a támadóalakzat.

„Ha van valaki, aki felnő Görbicz mellé, akkor az irányítónak is több helye lesz, nem kell az ellenfélnek csak rá figyelnie. Ezt láttuk pénteken is: Soósra kiléptek, Görbicznek meg több területe adódott, így aztán sok helyzete és lövése volt” – tette hozzá Hajdu. Kitért rá, hogy ebből kiindulva néhány játékosnak bátrabban kellene támadnia a védőfalat, nem kell félni a feladatoktól, a lövésektől.

„Ha az ellenfél érzi rajtunk, hogy nem vagyunk elég agresszívek, akkor abból neki lesz több ereje, és elhiheti, hogy van keresni valója. Ezt kell elkerülni a folytatásban. Most jön a legfontosabb mérkőzésünk. Ha nyerünk, akkor teljesítettük az elnökség által elénk tűzött célt, ha nem, abba belegondolni sem merek...” – mondta Hajdu.

A spanyol és a magyar csapat eddig 18-szor találkozott egymással, kilencszer a magyarok győztek, öt döntetlen mellett pedig négy spanyol siker született. Legutóbb ugyancsak Újvidéken, a tavalyi Eb-n, december 7-én a magyarok 32-31-re nyertek.

Ha a Hajdu-csapat nyer, szerdán – már Belgrádban – a hétfői brazil–holland összecsapás győztesével találkozik.

A felső ág további programja:
nyolcaddöntők:
december 15., vasárnap

Németország–Angola, Újvidék, 17.30 (4. sorszámú nyolcaddöntő)
Franciaország–Japán, Belgrád, 18.00 (6.)
Lengyelország–Románia, Újvidék, 20.15 (5.)
Dánia–Montenegró, Belgrád, 20.45 (3.)

december 16., hétfő:
MAGYARORSZÁG–Spanyolország, Újvidék, 17.30 (2.)
Brazília–Hollandia, Belgrád, 18.00 (1.)
Norvégia–Csehország, Újvidék, 20.15 (8.)
Koreai Köztársaság–Szerbia, Belgrád (7.) 20.45

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.