Hosszú Katinka újabb két aranyat úszott

Hosszú Katinka újra diadalmaskodott, két számban is aranyat szerzett.

SZN
2013. 12. 21. 17:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idén hetedik alkalommal megrendezett esemény zárónapján a Vasas SC világ- és Európa-bajnoknője – a verseny honlapja szerint – előbb 2:02.21-es remek eredménnyel, hatalmas fölénnyel nyert a 200 méteres pillangóúszás döntőjében, majd a 100 méter vegyes fináléjában győzött 58.16 másodperces, szintén igen jó idővel. Utóbbi számban a délelőtti előfutamok legjobbjaként 57,84-et úszott, kevéssel elmaradva az 57,45 másodperces rövidpályás világcsúcsától.

Hosszú a selejtező harmadik legjobb teljesítményével (4:42.97) 400 méter vegyesen is bejutott a délutáni döntőbe, ott azonban már nem állt rajthoz.

Nem sikerült a fináléba úsznia magát a 200 méter mell olimpiai, világ- és Európa-bajnokának, Gyurta Dánielnek 100-on. Az UTE versenyzője, aki a múlt héten 100 méteren győzött a dániai rövid pályás Európa-bajnokságon, ezúttal Szentpéterváron csak a kilencedik időt (59.89 mp) érte el az előfutamokban, így kiszorult a nyolcas fináléból.

Szombaton vállfájdalma miatt már nem állt starthoz az oroszországi verseny harmadik magyar meghívottja, Cseh László, a Kőbánya SC olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok úszója, aki a pénteki nyitónapon három számban is szerepelt, a legjobban 400 méter vegyesen, azt megnyerte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.