Huszti nem tér vissza Pintér válogatottjába

„Nem vagyok megmentő, ugyanolyan futballistának érzem magamat, mint korábban” – mondta a Hannover 96 profija.

TK
2013. 12. 20. 7:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hannover 96 sztárja kapta a legtöbb szavazatot a sportújságíróktól az Nb1.hu szavazásán. Huszti Szabolcs a másik stabil Bundesliga-légiósunkkal, a tavalyi győztes Szalai Ádámmal vívott különharcot, s utasította maga mögé a Schalke 04 csatárát.

„Gondoltam, hogy Szalai Ádám és köztem dől el a cím, mert sajnos csak mi ketten játszunk olyan magasan jegyzett bajnokságban, mint a Bundesliga. Amióta másfél éve visszajöttem Hannoverbe, szereztem huszonegy gólt, adtam huszonkét gólpasszt, tehát a statisztikám sem rossz. Egyszer egyébként már majdnem nyertem, de akkor Hajnal Tamás egyetlen ponttal megelőzött. Természetesen örülök, hogy most én lettem az első, minden díj, minden elismerés jólesik” – mondta Huszti, aki hat góllal, valamint ugyanannyi gólpasszal vezeti csapata kanadai táblázatát.

A ferencvárosiak korábbi játékosával kapcsolatban mindig felmerült szakmai és szurkolói körökben, mikor tér vissza a válogatottba. A kérdés most amúgy is aktuális, hiszen Csányi Sándor Pintér Attilára bízta a nemzeti tizenegy vezetését.

„Zajlott ellenem egy lejárató kampány, amely szerint megsértődtem, mert csere voltam, én bomlasztom a közösséget, de ezzel már nem szeretnék foglalkozni. Ültem én a padon Lothar Matthäus és Erwin Koeman idején is, nem volt bajom vele, szóval erre tényleg kár több szót vesztegetni. Ennél lényegesebb, hogy szerintem a válogatottnál új gerincet kell építeni. A következő Európa-bajnokság idején én már a harmincnegyedik évemben járok majd. [ ] Nem vagyok megmentő, ugyanolyan futballistának érzem magamat, mint korábban. Velem sem sikerült kijutni világ- vagy Európa-bajnokságra, így ebben nekem is megvan a felelősségem. Így alakult az élet. Nem haragszom senkire, úgy érzem, a pályán bizonyítottam, hogy mit tudok, és remélem, még sokáig bizonyíthatom is. Én azt vallom, idővel minden és mindenki a helyére kerül” – zárta rövidre a kérdést Huszti Szabolcs.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.