Időt nyertek Schumacher orvosai

Kissé javult a francia Alpokban vasárnap síbalesetet szenvedett sportoló állapota.

TK
2013. 12. 31. 10:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábbi hétszeres világbajnok Formula 1-pilóta az éjszaka folyamán újabb műtéten esett át, melynek során egy hematómát távolítottak el az agyából.

Emmanual Gay, a grenoble-i kórház agysebészeti osztályának vezetője kedden sajtótájékoztatón azt mondta, mindenhol vannak hematómák a sérült agyban, de mivel enyhe javulást észleltek, újabb műtéti beavatkozás mellett foglaltak állást. Az eltávolított vérömlenyről azt mondta az orvos, hogy a többinél nagyobb volt, könnyebben hozzá tudtak férni, s úgy ítélték meg, hogy kockázat nélkül el tudják távolítani. Az operáció célja az volt, hogy csökkentsék a nyomást a sportoló koponyájában.

A hétfőinél „jobban kontroll alatt tartjuk a helyzetet, azt azonban nem mondhatjuk, hogy túl van a veszélyen” – közölte a Jean-Francois Payen aneszteziológus. „Időt nyertünk, de fenn kell tartanunk a folyamatos felügyeletet” – mondta, hozzátéve, hogy korai lenne spekulálni az sérült állapotát illetően, amelyet még mindig „kritikusnak” lehet nevezni.

A versenyzőt továbbra is mesterséges kómában tarják, és egyelőre nem tudják, mikor ébreszthetik fel.

Sajtóértesülésel szerint Schumacher bukósisakja az ütés erejétől kettétörött. Az orvosi stáb szerint sisak nélkül valószínűleg nem élte volna túl a balesetet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.