Így néz ki a foci-vb labdája

A játékszert kedden mutatták be. Az elmúlt két és fél év során több mint 600 korábbi és jelenlegi élfutballista tesztelte.

BL
2013. 12. 04. 11:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzetközi szövetség (FIFA) tájékoztatása szerint az Adidas által kifejlesztett játékszert az elmúlt két és fél év során több mint 600 korábbi és jelenlegi élfutballista tesztelte, köztük Iker Casillas, Dani Alves, Lionel Messi, Bastian Schweinsteiger és Zinedine Zidane.

A keddi, riói ünnepségen megjelent Clarence Seedorf és Cafu is, a december 3-án Brazíliában született gyerekek pedig ingyen kapnak egy-egy Brazucát. A korábban több mint egymillió brazil bevonásával végzett szavazás során a Bossa Nova és a Carnavalesca elnevezés maradt alul.

A FIFA két hete hosszabbított 2030-ig szerződést a vb-k hivatalos labdaszállítójával, az Adidasszal. A gyártóval még 1970-ben kezdődött az együttműködés.

Közben persze már zajlanak a találgatások a majdani győztesekről. Egy felmérés szerint a németek 55 százaléka hisz abban, hogy válogatottjuk megnyeri a vb-t. A YouGov közvélemény-kutató cég jelentése alapján a válaszadók 29 százaléka vélekedett úgy, hogy a Nationalelf nem szerez aranyérmet a nyáron. A lakosság nyolc százaléka tart csak attól, hogy a nemzeti csapat a csoportkör után búcsúzik, 76 százalék szerint ez nem fordulhat elő.

Csupán 21 százalék gondolja, hogy ha együttese a negyeddöntő előtt kiesik, Joachim Löw szövetségi kapitánynak távoznia kell, míg 59 százalék ebben az esetben is marasztalná a szakvezetőt. A német válaszadóknak mindössze 25 százaléka lát esélyt arra, hogy dél-amerikai csapat nyeri meg a vb-t.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.