Inter–Milan derbi: de hol vannak a szurkolók?

Az Inter ultráit tulajdonképpen kitiltották, a Milan fanatikusai „sztrájkolnak”.

WL
2013. 12. 20. 15:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az óriási presztízzsel bíró összecsapás ugyanakkor várhatóan szokatlanul „csendes” lesz, mivel a liga fegyelmi bizottsága két mérkőzésre bezáratta a Giuseppe Meazza Stadionnak azt a szektorát, ahol az ezúttal pályaválasztó kék-feketék legvehemensebb szimpatizánsai szokták buzdítani kedvenceiket. Az ok: az Inter-szurkolók botrányt okoztak a Napoli otthonában elszenvedett 4–2-es vereség alkalmával. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy a „vendégdrukkerek” hangosabbak lesznek majd, mivel a piros-feketék szurkolói a csapat pocsék szereplése miatt „sztrájkot hirdettek”.

A találkozó esélyese az Internazionale, amely az ötödik helyen áll, ráadásul a legtöbb gólt, szám szerint 36-ot szerezte. A tizedik Milannál még az sem adhat okot igazán a bizakodásra, hogy a gárda legutóbbi öt mérkőzésén nem kapott ki, ugyanis ezek közül négyszer csak döntetlent ért el.

A címvédő Juventus a középmezőny végén elhelyezkedő Atalanta vendégeként folytathatja nyolc mérkőzés óta tartó győzelmi szériáját, míg a mezőnyben egyedüliként veretlen AS Roma a Cataniát fogadja. Tőzsér Dániel csapata, a Genoa a Bologna otthonában zárja a 2013-as esztendőt.

Serie A, 17. forduló:
szombat:
Livorno–Udinese 18.00  
Cagliari–Napoli 20.45

vasárnap:
Bologna–Genoa 12.30
AS Roma–Catania 15.00  
Atalanta–Juventus 15.00
Sampdoria–Parma 15.00  
Sassuolo–Fiorentina 15.00
Torino–Chievo 15.00
Verona–Lazio 15.00  
Internazionale–AC Milan 20.45

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.