Kevesen tudják tartani a lépést a Veszprémmel a BL-ben

Több mutatót illetően is az első helyen áll a magyar csapat a tavaszi folytatás előtt.

BL
2013. 12. 04. 12:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar csapat az egész 24-es mezőnyben az egyetlen százszázalékos, rajta kívül csak a Barcelona veretlen még. A veszprémiek – a dán Koldinggal együtt – a legkevesebb gólt kapták (165), a plusz 57-es gólkülönbséggel pedig másodikok.

A nyolcaddöntőbe a hátralévő három fordulótól függetlenül az A csoportból a Veszprém és a német Rhein-Neckar Löwen, a B-ből a német THW Kiel és a Kolding, a C-ből a Barcelona, a D-ből pedig két német, a HSV Hamburg és a Flensburg-Handewitt jutott be.

Az eddigi 84 csoporttalálkozón 46-szor hazai, 33-szor idegenbeli siker született, és volt 5 döntetlen. Egy csapat van – az orosz Szentpétervár –, amely még nem szerzett pontot. A góllövőlistát a svéd Halmstadot erősítő Magnus Persson vezeti 46 találattal, a Veszprémből a legelőkelőbb helyen a szerb Monir Ilic áll, ő 37 góllal a tizenötödik.

A helyszínen a legtöbben a Barcelona minszki vendégjátékát követték (15 320), a Croatia Zagreb – Veszprém találkozó a maga 11 ezres számával a második a nézettségi sorban.

A férfi-BL február 5-én folytatódik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.