Kikapott a Bayern, továbbment a Bayer

A Galatasaray–Juventus mérkőzés félbeszakadt.

WL
2013. 12. 10. 22:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bayer Leverkusen és az Olimpiakosz jutott nyolcaddöntőbe a labdarúgó Bajnokok Ligájában, miután mindkét csapat nyert a csoportkör hatodik, utolsó fordulójának keddi játéknapján. A német gárda a Real Sociedad vendégeként diadalmaskodott egy góllal, de továbbjutásához az is kellett, hogy az ukrán Sahtar Donyeck kikapott a már biztos első Manchester United otthonában.

A Megyeri Balázst foglalkoztató görögök hazai pályán a belga Anderlechtet múlták felül 3–1-re, a meccsen, melyen három vendégjátékos kapott piros lapot, nem jutott szóhoz a magyar kapus. Az Olimpiakosz jobb egymás elleni eredményeivel előzte meg az ezúttal szintén győztes Benficát, amely a csoportelső PSG felett diadalmaskodott.

A harmadik kiadó hely ugyanakkor kedden nem kelt el, mivel a rossz időjárási körülmények miatt a 32. percben, 0–0-s állásnál előbb félbeszakadt a Galatasaray–Juventus mérkőzés, majd elhalasztották, mert Pedro Proenca játékvezető úgy döntött, a folyamatosan zuhogó havas eső miatt a pálya játékra alkalmatlan. Az összecsapást szerdán próbálják meg lejátszani. A találkozó győztese továbbjut, míg a döntetlen az olasz gárdának kedvezne.

A már továbbjutott Real Madrid simán, két góllal nyert az FC Köbenhavn otthonában, a találkozón betalált Cristiano Ronaldo is, aki kilencedik gólját szerezte meg, ezzel csúcstartó lett, mert ő az első, aki a csoportkörben ennyiszer volt eredményes.

A címvédő és már továbbjutott Bayern München hiába vezetett két góllal, végül 3–2-re kikapott a Manchester Citytől, így megszakadt tíz mérkőzésen át tartó győzelmi szériája a BL-ben, amelyben rekord ez a sikersorozat. A bajorok jobb egymás elleni eredményüknek köszönhetően így is csoportelsőként végeztek.

A négyesekből az első kettő jutott tovább, míg a harmadik helyezettek tavasszal az Európa Ligában folytatják.

A Bajnokok Ligája csoportkörében a hatodik, utolsó forduló keddi játéknapjának eredményei:

A csoport:
Manchester United (angol)–Sahtar Donyeck (ukrán) 1–0 (0–0)
Real Sociedad (spanyol)–Bayer Leverkusen (német) 0–1 (0–0)

A csoport végeredménye: 1. (továbbjutott) Manchester United 14 pont, 2. (továbbjutott) Bayer Leverkusen 10, 3. Sahtar Donyeck 8, 4. Real Sociedad 1

B csoport:
Galatasaray (török)–Juventus (olasz) – elhalasztották
FC Köbenhavn (dán)–Real Madrid (spanyol) 0–2 (0–1)

A csoport állása: 1. (továbbjutott) Real Madrid 16 pont/6 mérkőzés, 2. Juventus 6/5, 3. Galatasaray 4/5 (7–14), 4. FC Köbenhavn 4/6 (4–13)

C csoport:
Benfica (portugál)–Paris Saint-Germain (francia) 2–1 (1–1)
Olimpiakosz (görög)–Anderlecht (belga) 3–1 (1–1)

A csoport végeredménye: 1. (továbbjutott) Paris Saint-Germain 13, 2. (továbbjutott) Olimpiakosz 10, 3. Benfica 10, 4. Anderlecht 1

D csoport:
Bayern München (német)–Manchester City (angol) 2–3 (2–1)
Viktoria Plzen (cseh)–CSZKA Moszkva (orosz) 2–1 (0–0)

A csoport végeredménye: 1. (továbbjutott) Bayern München 15 pont, 2. (továbbjutott) Manchester City 15, 3. Viktoria Plzen 3, 4. CSZKA Moszkva 3

Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény rangsorol.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.