Kilakoltatják Görbicz Anitáékat

Több sportágnak kell közel egy évre elköltöznie Győrben a közeljövőben induló sportcsarnok-felújítások és -építések miatt.

TK
2013. 12. 19. 2:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A polgármester hangsúlyozta: a cél az volt, hogy a munkálatok ideje alatt se kelljen más városba költöztetni a győri csapatok hazai mérkőzéseit. Az eseményen elhangzott: a női kézilabdacsapat a Magvassy Mihály Sportcsarnokból az Egyetemi Csarnokba költözik, ahol a férfiak már hosszabb ideje edzenek, a férfi- és a női kosárlabdacsapat az ellenkező irányba mozog, a futszalosok pedig maradnak a Magvassy-csarnokban.

Az edzések és mérkőzések átköltöztetése jövő őszig tart; „novemberre elkészül a multifunkcionális csarnok, az Európa-bajnokságot már meg tudjuk ott rendezni” – mondta a a városvezető. Hozzátette: szeretnék, ha előtte még próbarendezvényt tarthatnának a jövő évi állami költségvetésben biztosított 4,9 milliárd forintból épülő új létesítményben.

Kérdésre válaszolva Borkai Zsolt úgy nyilatkozott, a városi közgyűlés pénteki ülését követően hirdethetik ki a döntést arról, melyik pályázó építheti meg a multifunkcionális csarnokot a város keleti végén. Megjegyezte, arra törekszenek, hogy további nemzetközi és világversenyeket hozzanak a jövőre avatandó új sportlétesítménybe.

Földesi Péter, az Egyetemi Csarnokot kezelő győri Széchenyi István Egyetem rektora az eseményen arról beszélt, örömmel adnak otthont a világ- és Európa-hírű kézilabdacsapatnak, de minden más sportágnak is. A kézisek érkezésétől azt várják, hogy a hallgatók érdeklődése fokozódik a sportág iránt.

Az eseményen elhangzott: már megkezdték a jegyrendszer költözésekhez alakítását. Mindegyik sportág képviselői hangsúlyozták, apróbb egyeztetések még hátravannak, de mivel mindannyian érdekeltek a többiek sikerében is, gyorsan sikerült megegyezniük az együtteseknek arról, ki hová kerüljön.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.