Kitört a „pokol” a lelátókon

Három embert súlyos állapotban szállítottak kórházba az Atlético Paranaense – Vasco da Gama találkozóról.

TK
2013. 12. 09. 10:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Paranaense stadionjának felújítási munkálatai miatt a találkozót a Joinville Arénában rendezték, s hiába volt csak félház a meccsen, az elégtelen biztonsági intézkedések miatt a fanatikusok így is gond nélkül összeverekedhettek egymással.

A biztonságért egy magáncég felelt, rendőrök nem voltak a stadionban. A televíziós felvételek tanúsága szerint a két tábor nem volt elválasztva egymástól, s 1–0-s hazai vezetésnél kitört a „pokol” a lelátókon. A vandál drukkerek ütötték, rúgták egymást, s a felvételeken látszott, hogy egy hazai és egy vendég szurkolót még akkor is tapostak, amikor már a földön feküdt magatehetetlenül.

Az egyik súlyos sérültért mentőhelikopter érkezett, az időközben kiérkező rendőrök pedig könnygáz bevetésével és gumilövedékekkel tettek rendet.

„Abban az országban, ahol jövőre világbajnokságot rendeznek, ez különösen szomorú. A stadion egyszerűen nem biztonságos, kicsit félünk” – mondta a kényszerszünetben Alessandro, a Vasco kapusa. A helyi média értesülései szerint három szurkolót kezelnek kórházban súlyos, de nem életveszélyes sérülésekkel.

A találkozót végül 5–1-re a Paranaense nyerte meg, ezzel bronzérmes lett, s jövőre indulhat a Libertadores-kupában, míg a négyszeres bajnok Vasco búcsúzott az élvonaltól.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.