Lenyűgöző: 1531 kilométer úszás egy nap alatt

Megdőlt a huszonnégy órás úszás hivatalos magyar rekordja a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátorban.

NT
2013. 12. 21. 17:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kilométereket a Bátori Sárkány Úszóegyesület 80 úszópalántája és további 280 úszó, valamint baráti úszóegyesületek tagjai „gyűjtötték össze”, a folyamatos úszással megdöntve saját, tavaly felállított rekordjukat is – közölte Horváth Gábor, a Nyírbátori Városfejlesztő és Működtető Kft. ügyvezető igazgatója szombaton az MTI-vel.

Hozzátette, a tavalyi első, a helyi Sárkány Wellness és Gyógyfürdőben megrendezett eseményen összesen 677 kilométer gyűlt össze, ezt sikerült most több mint kétszeresen túlszárnyalni. A rendezvény fővédnöke Kis Gergő kétszeres világbajnoki bronzérmes, kétszeres Európa-bajnok, többszörös magyar bajnok úszó volt, aki végig jelen volt a rendezvényen, így az érdeklődőknek lehetőségük volt ellesni úszótechnikáját. Az úszáson részt vett a tavalyi fővédnök, Kapás Boglárka kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok, Európa-bajnok úszónő is.

A pénteken kezdődött eseményen a nyírbátori gyermekek közül a legtöbb kilométert Póti Eszter úszta, a legfiatalabb résztvevő a mindössze ötéves Márton Zalán volt. A felnőttek közül Rentka László debreceni szenior úszó teljesítette a legtöbbet, ő összesen 50 kilométert úszott.

Horváth Gábor megjegyezte, a nyírbátori teljesítmény akár Guinness-rekordot is érhet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.