Lovas Világkupa: a legenda az első, Dobrovitz harmadik

Ysbrand Chardon nyerte vasárnap a Papp László Sportarénában rendezett Lovas Világkupát.

MD
2013. 12. 01. 16:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2004-ben csapatban világbajnok vecsési hajtó a szombati bemelegítő versenyszámban aratott sikerének köszönhetően utolsóként indulhatott, és a menete során az volt a tét, hogy lesz-e magyar versenyző a legjobb hármat magában foglaló összevetésben. Dobrovitz kiváló hajtással beverekedte magát a legjobbak közé.

A háromnapos rendezvény utolsó eseményén aztán Chardon bizonyult a legjobbnak és leggyorsabbnak. Dobrovitznak és az idei, izsáki Európa-bajnokságon aranyérmes Timmermannak esélye sem volt a győzelemre. Chardon több mint 20 másodperccel jobb időt ért el honfitársánál, míg a magyar hajtót közel 15-tel verte, de mivel Dobrovitznak volt két, egyenként 5 másodperces büntetéssel járó verőhibája, harmadik lett.

A többi magyar közül ifjabb Dobrovitz József ötödik, Osztertág Kristóf hatodik, Osztertág Márk pedig hetedik lett.

A díjugratók versenyén a dél-afrikai Oliver Lazarus vihette haza a tízezer eurós fődíjat, míg negyedik helyen végzett Szász Sándor, így ő lett a versenyszám legjobb magyar indulója. A mieink szereplése azt sejteti, hogy majd negyed század után lehet magyar lovas a riói olimpián.

Forrás: Légrádi Film

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.