Mától Audit vezet a medencék királynője

Interjú Hosszú Katinka háromszoros világbajnok úszóval, aki egy vadonatúj Audit kapott egy évre.

Ch. Gáll András
2013. 12. 06. 15:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hosszú Katinka – és edző-férje, Shane Tusup – egy Audi A3-ast kapott a márkát forgalmazó Porsche Hungariától. A formás jószág első körben egy évig áll a háromszoros világbajnok úszó rendelkezésére.

Ahogy egy korábbi nagyinterjúnkban Tusup elmondta, tavaly szeptember óta, amikor Katinka és – akkor még – vőlegénye hazaköltözött Magyarországra, nem volt autójuk. Igazából nem is volt szükségük rá, hiszen a Császár hotelben laknak, egy épületben a Komjádi uszodával, s csupán át kell sétálniuk a szállóból a medencéhez a napi edzésekhez.

Mától azonban már akár kocsival is átgurulhatnak a Csasziból a Komiba, ugyanis a Porsche Hungaria pr-igazgatója, Vérten Sándor átadta Katinkának annak a hófehér, minden extrával felszerelt Audi A3-asnak a kulcsait, amelyet első nekifutásra egy évig, 2014 decemberéig használhat a földkerekség jelenlegi legjobb női úszója. A használatra vonatkozó szerződés kölcsönös elégedettség esetén évente meghosszabbítható. Katinka látható örömmel ült be a 1,4 literes, 122 lóerős motorral szerelt háromajtós prémiumautóba, majd nyilatkozott honlapunknak.

– Ki tudják használni a kocsit? Hiszen alig-alig kell mozogniuk a városban.
– Az igaz, hogy a munkahelyem néhány méterre van a szállásunktól, de ne felejtsük el, hogy bajai vagyok, és gyakran meglátogatom a szüleimet, testvéreimet. Egy ilyen kocsival élmény lesz az utazás.

Nem gond, hogy kézi kapcsolású a váltója, ön pedig odakint, Kaliforniában az automata kocsikhoz szokott?
– Valóban volt kint egy automata váltós autóm, és Shane is – mint minden amerikai – az automatához szokott, de majd belejön. Én pedig 17 évesen „európai” kocsival tanultam meg vezetni.

– Hétfőn utaznak a dániai Herningbe, a rövidpályás Európa-bajnokságra. Mit vár magától?
– Egyéni csúcsokat. Mindhárom vegyes számban, százon, kétszázon és négyszázon is én tartom a világcsúcsot 25 méteres medencében. Helyezésben sohasem gondolkodom, arra törekszem, hogy megjavítsam az eddigi legjobb időmet, ha úgy tetszik, önmagam vagyok a mérce. Aztán hogy ez milyen helyezésre elegendő, arra már nincs ráhatásom.

– Legutóbb amikor a Távol-Keletről megérkezve beesett az országos bajnokság utolsó napjára Százhalombattára, mind a hat számban elindult, az öt egyénit megnyerte, s a váltóban behozta a Vasast másodiknak. Valami hasonló Herningben is várható?
– Az biztos, hogy nem spórolok az erőmmel, hét egyéni számban indulok, és mind a hétben a maximumra fogok törekedni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.