Mégsem esik ki a Fluminense

Egy sportbíróság döntése után a 2012-es bajnok Fluminense jövőre is a brazil első osztály tagja lesz.

KG
2013. 12. 27. 21:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fluminense a pontvadászatot a kiesést jelentő 17. helyen zárta, egyik riválisa óriási hibája után azonban megnyílt számára az út a bennmaradáshoz: a Portuguesa ugyanis a Gremio elleni zárófordulós mérkőzésén olyan játékost is pályára küldött, aki kétmeccses eltiltásából még csak egyet töltött le.

A szabályok szerint egy futballista jogosulatlan szerepeltetéséért négy pont levonás jár Brazíliában. A helyi szövetség fegyelmi testülete ennek megfelelően büntette meg a Portuguesát, a csapat pedig ezzel a Fluminense mögé került a tabellán, s kiesett.

A szövetség néhány nappal a bajnokság december 8-án rendezett utolsó fordulója után döntött, ám a Portuguesa fellebbezett a sportügyekben döntő legfelsőbb bíróságnál, mely pénteken hozta nyilvánosságra végleges határozatát.

A riói Fluminense az első csapat lett volna a brazil bajnokság történetében, mely címvédőként búcsúzik az élvonaltól.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.