Megváltoznak a Forma–1 szabályai

Állandó rajtszámokról és dupla pontos utolsó futamról is döntött a FIA.

BL
2013. 12. 09. 22:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A FIA azt várja az újítástól, hogy a versenyzők és az istállók a szezon végéig maximálisan koncentráljanak, továbbá így kisebb valószínűsége lesz annak, hogy már korábban eldőljön a világbajnoki cím sorsa. Idén például a német Sebastian Vettel már három futammal a zárás előtt bebiztosította negyedik világbajnoki címét.

Szintén változás lesz, hogy a versenyzők mostantól maguk választhatnak rajtszámot, melyet karrierjük végéig az autójukon viselhetnek. Eddig az előző szezon sorrendje alapján osztották ki a rajtszámokat. Az aktuális világbajnok viszont továbbra is az 1-es számot kapja.

Az is eldőlt, hogy jövő héten hat csapat teszteli majd a Pirelli új abroncsait. A FIA nyílt felhívására a Red Bull, a Mercedes, a Ferrari, a McLaren, a Force India és a Toro Rosso jelentkezett, így jövő héten keddtől csütörtökig Bahreinben ez a hat istálló segíti a gumik fejlesztését. Az új szabályok értelmében a csapatok egyébként a jövő évig nem tesztelhetnek, az első gyakorlásra januárban kerül majd sor a spanyolországi Jerezben. A FIA ezzel a teszteléssel szeretné elkerülni, hogy a következő szezonban olyan komoly probléma legyen a Pirelli gumijaival, mint idén volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.