Menni vagy maradni? – Iker Casillas 46 millió eurós dilemmája

Csaknem pontosan egy éve tart a Real Madrid legendájának kálváriája.

Ch. Gáll András
2013. 12. 28. 13:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt a meccset 3–2-re elbukták a fővárosiak – az első málagai gólt Isco lőtte, ekkor szerettek bele a Madrid vezetői a fiatal középpályásba –, majd a bajnokságot is, Casillas, a Madrid és a válogatott csapatkapitánya pedig azóta csak a kupameccseken jut szóhoz, a Primera Divisiónban Diego López védi a csapat kapuját, nem is rosszul.

Nyilvánvaló, hogy az áldatlan állapot nem maradhat fenn sokáig, a 32 éves, 152 válogatottságával spanyol rekorder Casillas túl jó és túl drága ahhoz, hogy egy idényben legfeljebb húsz meccsen védjen. Maga a kapus családi körben már sokszor hangoztatta, hogyha nem kapja vissza helyét a bajnokságban szereplő csapatban, akkor legkésőbb jövő nyáron elmegy Madridból.

És ez a szándéka egyezhet a klubvezetés elképzelésével.

Casillasnak 2017. június 30-ig szól a szerződése. Éves fizetése hatmillió euró – nettó, ami 12 millió bruttónak felel meg, az ötven százalék körüli spanyol jövedelemadó ismeretében. Plusz az egyéb prémiumok, jutalmak, az eredmények függvényében.

2017 nyaráig 46 millió eurójába kerülne Casillas a Madridnak az Economista.es spanyol gazdasági honlap számításai szerint – ő lenne a futballtörténelem legdrágább tartalékkapusa. Nem beszélve arról, hogy – bár Vicente Del Bosque szövetségi kapitány többször is hitet tett a világ- és Európa-bajnok spanyol válogatott kapusa mellett – még a La Roja kapujában is veszélybe kerülhet a helye a nyári, brazíliai világbajnokság előtt.

Diego López ugyanis egyelőre nem hajlandó megtenni azt a szívességet, hogy rosszul védene, és kijátszaná magát a Madrid kezdő tizenegyéből

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.