Pelé nem vállalja a felelősséget

Mind a nyolc világbajnok nemzet egy-egy jeles képviselője közreműködik a jövő évi világbajnokság csoportsorolásán.

TK
2013. 12. 05. 13:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mintegy 90 perces műsorban a sorsolást Jerome Valcke, a nemzetközi szövetség (FIFA) főtitkára vezényli le, akinek a német Lothar Matthäus, az olasz Fabio Cannavaro, az argentin Mario Kempes, a spanyol Fernando Hierro, a francia Zinédine Zidane, az uruguayi Alcides Ghiggia, az angol Geoff Hurst és a házigazdák részéről Cafu segédkezik majd.

A háromszoros világbajnok brazil Pelé úgy nyilatkozott, hogy nem szeretné kihúzni az országokat a kalapokból, a 73 éves élő legenda szerint ugyanis sokan őt tennék felelőssé az esetleges kedvezőtlen beosztásért. A szervezők szerint a Fekete Gyöngyszem más szerepet vállal majd a gálán.

A műsorvezető két brazil színész, Rodrigo Hilbert és Fernanda Lima lesz, a zenei programban pedig Alexandre Pires, Alcione, Emicida, Vanessa da Mata és Margareth Menezes lép színpadra.

Ami a 9000 négyzetméteres sátorban sorra kerülő esemény további számadatait illeti, a díszletet öt kamion szállította a helyszínre, a világítótestek össztömege pedig 36 tonna. A 193 országban közvetített gálára 4800 akkreditált személyt, köztük 2000 újságírót és a válogatottak szövetségi kapitányait is várják. A 32 érdekelt szakvezetőből csak az uruguayi Óscar Tabárez és a mexikói Miguel Herrera nem lesz jelen. A műsor zökkenőmentes lebonyolításában 2700-an segédkeznek, köztük 200 önkéntes, 300 biztonsági ember és 300 FIFA-alkalmazott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.