Petike is bent van a freestyle-Eb-döntőben

Három magyar srác is bent van a 24-es döntőben a budapesti freestyle-foci-Európa-bajnokságon.

BuL
2013. 12. 18. 18:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A férfiak versenyében három magyar jutott a csütörtöki, 24-es fináléba a szabadstílusú futball (freestyle soccer) Budapesten zajló Európa-bajnokságán.

A szervezők tájékoztatása szerint a szerdai selejtezőben 80-an indultak, a magyarok közül a 2011-ben Abu-Dzabiban világbajnoki címet nyerő Kovács Péter (Petike), valamint Hamvay Szilárd és Laczik László kvalifikálta magát a folytatásra.

A nők, valamint a párosok döntőjét szintén csütörtökön rendezik, előbbieknél ott lesz a mezőnyben a toronymagas esélyes Szász Kitti, aki szeptemberben megvédte címét a Red Bull Street Style-on, amely a sportág nem hivatalos világbajnokságának számít.

A szabadstílusú fociban két játékos mutatja be tudását, felváltva 30 másodpercre kapják meg a labdát. A párharcok három percig tartanak, a zsűri a játékosok teljesítményét labdakezelés, kreativitás és stílus alapján értékeli.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.