Pisztollyal támadtak egymásra az ultrák

A zágárbi BBB fiataljai a szurkolói regisztráció miatt haragudtak meg a veteránokra.

GB
2013. 12. 03. 3:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Dinamo Zagreb Bad Blue Boys nevű szurkolócsoportjában kitört a háború a fiatalok és az idősek között. A BBB a szurkolói regisztráció hangos ellenzője. A hétvégén a Hajduk Split ellen mérkőző Dinamo tábora soha nem látott kezdeményezésben vett részt. A két ősi ellenfél, a zágrábi és a spliti keménymag, a Torcida a regisztráció elleni tiltakozásként közös szektorban szurkolta végig a meccset, és többek között a fővárosiak elnökét, Zdravko Mamicot szidta kórusban.

A Bad Blue Boys nem teljesen egységes az ügyben, aminek hétvégén bizonyítékát is adták a szurkolók. Az idősebbek az elnök elleni felvonulások alakalmával nem álltak ki a BBB mellett, ezért a fiatalok kisebb csoportja meglátogatta a veteránok klubhelyiségét, ahol verekedés robbant ki – írja az egyik hazai szurkolói portál. Székek, asztalok, sörösüvegek is repültek. Az incidensben hárman is megsérültek, egyiküket, egy 31 éves drukkert pisztolylövés ért.

A helyszínre kiérkező rendőrség a klub pincérét vette őrizetbe, a gyanú szerint ő süthette el a fegyvert.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.