Platini: Sárga lap helyett 10 perces kiállítás legyen

Merész ötlettel állt elő az UEFA vezére. Blatternek nem tetszik az elképzelés.

WL
2013. 12. 05. 19:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A francia sportvezető az AS című spanyol sportnapilapnak csütörtökön azt mondta, olyan módon változtatná meg a figyelmeztetések rendszerét, hogy a szabálytalanságot elkövető játékos az adott mérkőzésen „le is töltené” büntetését.

„Ezt azt jelenti, hogy az ellenfél azonnal előnyhöz jutna, és nem fordulhatna elő, hogy a sárga lapok összegyűjtése után egy másik találkozón, egy másik rivális ellen nem léphet pályára egy játékos” – nyilatkozta Platini. Hozzátette: ez csupán egy ötlet, amelyet fejleszteni kell még, és meg kell vizsgálni, hogy jót tesz-e a játéknak.

A jelenlegi rendszerben egy futballistát akkor büntethetnek eltiltással, ha előre meghatározott számú sárga lapot gyűjt össze a szezon egy bizonyos részében.

Platini arról is beszélt, hogy szerette volna, ha a nemzeti kupák győztesei kapnának egy helyet a Bajnokok Ligája következő idényében, ezt az ötletét azonban a tagországok képviselői közül nem támogatták elegen ahhoz, hogy meg is valósuljon.

Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke szintén csütörtökön azt mondta, nem látja értelmét Platini ötletének a sárga lapok eltörléséről: „Nem értem, miért kellene a játékvezetésben ilyen módosítást elvégeznünk, hiszen minden szabályt világosan lefektettünk már.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.