Rengeteg érdeklődő a lovas show versenyein

Nagy érdeklődés kísérte az OTP Lovas Világkupa szombati versenyeit a Papp László Sportarénában.

VZ
2013. 12. 01. 13:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar versenyzők dobogó közeli helyeket szereztek, így nem túlzás azt feltételezni, egyre közelebb jutunk a világelithez.

A show során köszöntötték az évben 13 világverseny érmet produkáló lovasokat, és színre léptek a fogathajtók is. Természetesen a sztárok versenye vívta ki leginkább a nézők érdeklődését. A tavalyi győztes Stohl Andrást ezúttal megelőzte a tavalyi harmadik Vastag Csaba, de rajthoz állt a Hír Televízió műsorvezetője, Sárfalvi Péter is. Az egyetlen hölgyversenyző, Détár Enikő beszámolók szerint „becsülettel helytállva\" a középmezőnyben végzett.

A sztárok versenyét megelőző díjugrató versenyen a 45 fős mezőnyből kilencen teljesítették hibátlanul és limitidőn belül a pályát, köztük két magyar is, Szász Sándor és ifjabb Szabó Gábor. Az összevetésben aztán Oliver Lazarus bizonyult a leggyorsabbnak, míg legjobb magyarként Szász – Ferrana nyergében – negyedik lett, Szabó pedig Timpex Centtel ötödikként zárt. A pénteki minősítő versenyen győztes brit Allen Whitaker második, míg az egy nappal ezelőtt mögötte második olasz Emanuele Gaudiano harmadik lett.

Vasárnap kerül sor az egyik leglátványosabb programelemre, a négyesfogathajtók csatájára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.