Rossz hír érkezett Nagy Laciról

Nem jött rendbe a térdsérülése, így kétséges a részvétele a január 12-én kezdődő dániai kézilabda-Eb-n.

BL
2013. 12. 28. 11:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szövetség szombati tájékoztatása szerint Nagy László folyamatos kezelésre szorul, ezért pénteken nem tudott megjelenni a csapat edzőtáborában. A játékos még novemberben, a Veszprém Celje elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésén szenvedett térdsérülést, állapota javult, ám a bajnoki szünetben nem épült fel teljesen.

Hétfőn orvosi konzílium dönt Nagy további kezeléséről, és ezt követően dőlhet el az is, hogy a játékos részt vehet-e az Eb-n.

A keret pénteken kezdte meg a közvetlen felkészülést a kontinenstornára, de a Bundesligában játszó Mocsai Tamás és Putics Barna csak január 2-án csatlakozik a többiekhez.

A magyar válogatott kerete:
kapusok: Mikler Roland (Pick Szeged), Tatai Péter (Pick Szeged), Székely Márton (Balatonfüred)
jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB-MVM Veszprém), Harsányi Gergely (Grundfos Tatabánya), Szalafai Gábor (B.Braun Gyöngyös)
jobbátlövők: Ancsin Gábor (Pick Szeged), Mocsai Tamás (Hannover-Burgdorf), Nagy László (MKB-MVM Veszprém)
irányítók : Császár Gábor (PSG Handball), Lékai Máté (Celje)
beállósok : Bánhidi Bence (Balatonfüred), Schuch Timuzsin (MKB-MVM Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Csurgó), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)
balátlövők: Ilyés Ferenc (Pick Szeged), Nagy Kornél (Dunkerque), Putics Barna (VfL Gummersbach), Zdolik Bence (Balatonfüred)
balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB-MVM Veszprém), Vadkerti Attila (Pick Szeged), Varsandán Milán (B.Braun Gyöngyös)

A szövetségi kapitányoknak 24 órával a torna első mérkőzése előtt, azaz január 11-én este nyolc óráig kell kijelölniük a 16 fős csapatokat. Az Eb alatt kétszer lesz lehetőségük cserélni, a csoportküzdelmeket követően két, míg a középdöntő után egy változtatásra nyílik lehetőségük. Mocsai Lajos együttese a spanyolokkal, az izlandiakkal és a norvégokkal szerepel egy csoportban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.