Szász Kitti Eb-győztes, Kovács Péter negyedik

Esélyeshez méltón Szász Kitti nyerte szabadstílusú futball Budapesten rendezett Európa-bajnokságát.

KG
2013. 12. 19. 22:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezők tájékoztatása szerint a magyar versenyző – aki szeptemberben megvédte címét a Red Bull Street Style-on, amely a sportág nem hivatalos világbajnokságának számít – az olasz Laura Biondót és a szlovák Lucia Kevickát megelőzve végzett az élen.

A férfiak küzdelmében – amelyben nyolcvanan indultak – három magyar, a 2011-ben Abu-Dzabiban világbajnoki címet nyerő Kovács Péter, valamint Hamvay Szilárd és Laczik László volt érdekelt a csütörtöki 24-es fináléban. Közülük Kovács szerepelt a legjobban, negyedikként végzett. A kontinens legjobbja a lengyel Lukasz Chwieduk lett, megelőzve honfitársát, Daniel Mikolajeket és a szerb Nikola Milosevicet.

A sportág történetében először rendeztek nemzetközi viadalon páros versenyt, ebben a műfajban a Gautier Fayolie – Andrew Henderson francia-angol kettős bizonyult a legjobbnak.

A szabadstílusú fociban két játékos mutatja be tudását, felváltva 30 másodpercre kapják meg a labdát. A párharcok három percig tartanak, a zsűri a játékosok teljesítményét labdakezelés, kreativitás és stílus alapján értékeli.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.