Szentpéterváron úsznak majd Gyurtáék

Öt magyar úszó is rangos nemzetközi versennyel búcsúztatja az évet.

NT
2013. 12. 18. 14:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előbbi eseményre a világbajnoki hatodik helyezett, a vasárnap zárult dániai rövid pályás Eb-n 400 méter vegyesen aranyérmes Verrasztó Dávid és a korábbi ifjúsági olimpiai bajnok Biczó Bence utazott el már szerdán. Velük tarthatott volna a Glasgow-ba korábban szintén meginvitált Jakabos Zsuzsanna és Kapás Boglárka is, csakhogy ők ketten még műtét, illetve betegség után lábadoznak, így vissza kellett mondaniuk a szereplést.

Az oroszországi versenyen az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Gyurta Dániel, a vb- és Eb-aranyérmes Hosszú Katinka – a múlt heti herningi rövid pályás kontinensviadal férfi, illetve női rangsorának egyéni legjobbjai –, valamint az ötkarikás ezüstérmes, sokszoros világ- és Európa-bajnok Cseh László startol. A szentpétervári rendezvény különleges magyar vonatkozása, hogy a Vlagyimir Szalnyikov-kupa névadója, az olimpiai bajnokból lett orosz szövetségi elnök a versenyprogramot is kész volt átalakítani a magyar világsztárok kedvéért.

A szombaton vízbe szálló Gyurta és Hosszú tudniillik csak pénteken kel útra Oroszországba, mivel nekik előző este még jelenésük lesz a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) hagyományos év végi budapesti ünnepségén, ahol az esztendő legjobbjainak választott hazai sportolókat, edzőket, szövetségi kapitányokat tüntetik ki külön ceremónia keretében. A díjazandó élversenyzők és szakemberek sorában az úszósport várhatóan képviselteti magát, elsősorban a nyári, barcelonai nagymedencés világbajnokságon aratott diadaloknak köszönhetően. A katalán fővárosban Hosszú Katinka győzött 200 és 400 m vegyesen, harmadik lett 200 m pillangón, Gyurta Dániel 200 m mellen diadalmaskodott, Cseh László pedig 100 m pillangón harcolt ki vb-ezüstöt.

„Az idén június 22-e volt hivatalosan a magyar úszás napja, eredendően évente csak egy ilyen van, de ezúttal december 19-e is az lesz. A bölcs újságírók szavazatai alapján nagy sikerre számítunk...”  – összegezte várakozásait az MTI-nek nyilatkozva Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.