Új stadionja lehet a Barcelonának

Átépítik a Camp Nout, vagy a külvárosba költöztetik. Jövőre dönt a tagság.

BL
2013. 12. 10. 16:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Javier Faus, a klub gazdasági alelnöke kedden közölte, a tagság jövőre dönti el szavazással, hogy a katalánok leendő otthona a jelenlegi aréna – Európa legnagyobb futballstadionja – helyén áll-e, vagy másutt épül fel.

Annyi bizonyos, hogy a befogadóképesség a jelenlegi 99-ről 105 ezerre nő, és kizárólag fedett lelátók lesznek benne. Ha a Camp Nout alakítják át, akkor a hároméves munkálatok várható összköltsége 300 millió euróra rúg majd. Ha viszont teljesen új arénába költözik a Barca, az mintegy 600 millióval terheli meg a költségvetést, a helyszín pedig egy külvárosi telek lenne, amely jelenleg egyetemi tulajdonban van.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.