Újabb apró jel, hogy Messi lesz az aranylabdás

Az FC Barcelona támadója, Lionel Messi kapta a 2012/13-as spanyol bajnokság legjobb játékosának járó díjat.

NT
2013. 12. 03. 11:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az LFP honlapján olvasható beszámoló szerint a legutóbbi négy Aranylabda-szavazáson győztes aranycipős csatár – aki jelenleg combsérüléssel bajlódik Franck Ribéry és Cristiano Ronaldo társaságában – a legjobb támadónak járó elismerést is bezsebelte.

Messi mellett csapattársa, Andrés Iniesta is hazavihetett egy díjat, a spanyol világ- és Európa-bajnok futballista a legjobb támadó középpályásnak járó elismeréssel gazdagodott.

Ribéry győztesnek érzi magát, Ibrahimovicot pedig nem érdekli a FIFA Aranylabdája.

A nagy rivális Real Madridból három futballistát jutalmaztak: a portugál Cristiano Ronaldo a legértékesebb játékosnak járó díjat kapta, Sergio Ramos a védők rangsorában végzett az élen, Asier Illarramendi – aki az elmúlt idényben még a Real Sociedadot erősítette – pedig a legjobb középpályás és a legjobb feltörekvő tehetség kategóriájában végzett az élen.

A másik madridi alakulatból, azaz az Atléticóból az előző szezon legjobb edzőjének az argentin Diego Simeonét választották, a legjobb kapus pedig Thibaut Courtois lett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.