Újabb nagyágyú bukott meg

Azonnali hatállyal felfüggesztette az egyéni időfutamban háromszoros világbajnok Michael Rogers engedélyét a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség.

LM
2013. 12. 18. 20:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az UCI közlése szerint klenbuterolt mutattak ki az ausztrál bringás október 20-án, egy japán versenyen adott mintájában.

A 33 éves Rogers 2003 és 2005 között sorozatban háromszor nyert aranyérmet az országúti világbajnokság időfutamversenyében, továbbá 2012-ben csapattársként segítette a Tour de France megnyeréséhez a brit Bradley Wigginst, idén pedig a kétszeres Tour-bajnok spanyol Alberto Contadort támogatta.

A minap egyébként Jonathan Tiernan-Locke brit kerékpáros keveredett doppinggyanúba.

A biciklisport legnagyobb szégyene a legnagyobb nevének bemocskolódása. Természetesen Lance Armstrongról van szó, aki a nemzetközi szövetség korábbi elnökét rántotta bele a botrányba. De sorra dőlnek ki a „kisebb” nevek, mint a Giro d’Italia-győztes Danilo Di Luca, akit december elején tiltottak el örökre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.