Újabb ránc Moyes és Mourinho homlokán

A listavezető Arsenal üldözői közül csak az FC Liverpool szerzett három pontot az angol labdarúgó-bajnokságban.

TK
2013. 12. 07. 18:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vörösök a vendég West Ham United ellen győztek a papírformát igazolva, és sikerüknek köszönhetően feljöttek a második helyre. Ehhez az is kellett, hogy a forduló előtt második Chelsea – hárommeccses győzelmi sorozatát megszakítva – meglepetésre kikapjon a Stoke City otthonában, a harmadik Manchester City pedig csak döntetlent játsszon a Southampton vendégeként.

Ha az Arsenal vasárnap győz, hétpontosra növeli előnyét a tabella élén.

A Newcastle United a francia Yohan Cabaye góljával 1-0-ra nyert a címvédő Manchester United otthonában a játéknap szombati nyitómérkőzésén. A Szarkák 41 év után diadalmaskodtak újra az Old Traffordon, legutóbb erre 1972-ben volt példa.

David Moyes együttese a hétközi fordulóban az Evertontól – a szakember volt csapatától – is kikapott hazai pályán, a Premier League-ben legutóbb 2002 májusában szenvedett sorozatban két otthoni vereséget a gárda. A Manchester United az előző idényben összesen ötször kapott ki a bajnokságban, ezt a számot már most elérte.

Gera Zoltán csapata, a West Bromwich Albion – zsinórban harmadik vereségét elszenvedve – kikapott a Norwich Citytől. A magyar játékost ezúttal nem nevezték a találkozóra.

Premier League, 15. forduló:
FC Liverpool – West Ham United 4-1 (1-0)
Southampton – Manchester City 1-1 (1-1)
Stoke City – Chelsea 3-2 (1-1)
Crystal Palace – Cardiff City 2-0 (1-0)
West Bromwich Albion – Norwich City 0-2 (0-1)
Manchester United – Newcastle United 0-1 (0-0)

Később:
Sunderland – Tottenham Hotspur 18.30 h

Vasárnap játsszák:
Fulham – Aston Villa 14.30 h
Arsenal – Everton 17.00 h

Hétfőn játsszák:
Swansea City – Hull City 21.00 h

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.