Újraéledt Papp Laci bokszkesztyűje

Buczkó György új köntösbe öltöztette legendás bokszolónk első számú sporteszközét.

Ch. Gáll András
2013. 12. 18. 12:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kárpáti Tamás műgyűjtő kollekciója, a Hungarikonok egyre nagyobb hírnévnek örvend. A gyűjtemény ékkövei azok a műalkotások, amelyeket neves művészek, magyar olimpiai bajnokok, legendás sportolók személyes tárgyainak felhasználásával készültek. Adott esetben Papp Laci bokszkesztyűje, Gerevich Aladár kardja, Egerszegi Krisztina úszódressze alakul át műtárggyá a képzőművész avatott kezei között.

Kárpáti gyűjteményének legszebb darabjai megjárták a londoni olimpiát is, s a kollekció a napokban újabb darabbal bővült – Hidegkuti Nándor futballdresszével és -cipőjével –, amely installációt a várbeli Hotel Hiltonban mutatták be, s ahol látható is lesz az elkövetkező hetekben, hónapokban. A műalkotás Buczkó György „élő glasszikus” keze munkáját dicséri – a humoros elnevezésből kitalálható, hogy Buczkó úr egy messziről ridegnek tűnő, de valójában remekül alakítható anyaggal, az üveggel dolgozik.

Az eseményen Deutsch Tamás, az idén 125 éves MTK klubelnöke is beszédet mondott, amelyből megtudtuk, hogy a Hidegkuti-hungarikont hosszú távon a – klubelnök reményei szerint – két éven belül elkészülő új Hidegkuti-stadion trófeatermében állítják ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.