Vb, 2014: nincs mese, folytatni kell az építkezést

Rövid szünet után folytatódik a jövő évi foci-vb nyitómérkőzésének otthont adó Sao Pauló-i stadion építése.

GB
2013. 12. 02. 21:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A brazil munkaügyi minisztérium csütörtökön állította le a kilenc darut, hogy az építő Odebrecht cég dokumentumokkal igazolja: a gépeket szabályszerűen karbantartotta, a biztonsági előírásokat betartotta, a gépkezelők és munkások pedig megfelelő minősítéssel rendelkeznek.

A daru leszakadása miatt egy hatalmas fémdarab zuhant a lelátóra, s a nézőtér mellett az arénán végigfutó ledkivetítő is megsérült. A hatósági vizsgálat eredményét kedden vagy szerdán hozzák nyilvánosságra.

A munkások hétfőn léptek be ismét az arénába, s először közösen imádkoztak az áldozatokért és hozzátartozóikért.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) végrehajtó bizottságának belga tagja, Michel D’Hooghe csütörtökön úgy nyilatkozott: kétséges, hogy az Itaqueraóban rendezik meg a vb-nyitányt június 12-én.

A brazíliai világbajnokság szervezői hosszú ideje versenyt futnak az idővel, hogy valamennyi stadion készen álljon a FIFA által megadott december végi határidőre. A tizenkettőből az Itaquerao mellett további öt aréna nem készült még el.

Az M1 pénteken élőben jelentkezik a brazíliai Mata de Sao Joao városból, ahol elkészítik a világbajnokság csoportbeosztását. A 2014-es csoportsorsolásnak a Bahia állambeli Costa do Sauípe üdülőkomplexum ad otthont pénteken közép-európai idő szerinti 17.00 órától. A 193 országban látható, műsorral egybekötött ceremónia az All in one rhythm (Mindenki egy ritmusra) hivatalos vb-szlogen jegyében zajlik majd, így a sorsolás, a csapat- és helyszínbemutatások mellett számos énekes és művész igyekszik bemutatni Brazília kulturális sokszínűségét és az országban rejlő lehetőségeket.

A 32 csapat csoportbeosztásában az eddigi nyolc világbajnok nemzet egy-egy képviselője, a brazil Cafu, az olasz Fabio Cannavaro, az uruguayi Alcides Ghiggia, a spanyol Fernando Hierro, az angol Sir Geoff Hurst, az argentin Mario Kempes, a német Lothar Matthäus, valamint a francia Zinedine Zidane működik közre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.