Vettel ostobának tartja az új szabályt

A német világbajnok a duplapontos zárófutamot kritizálta.

WL
2013. 12. 10. 18:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ez a változtatás ostoba, és azokat bünteti, akik az egész szezonban keményen dolgoztak. Értékelem a Forma–1 tradícióit, és nem értem ezt az új szabályt” – mondta a 26 éves versenyző kedden a Sport Bildnek.

A négyszeres vb-győztes csapata, a Red Bull szintén ellenezte a módosítást. „Nem akartuk elfogadni ezt a szabályváltoztatást, de csapatfőnökünk, Christian Horner leszavazta az álláspontunkat” – mondta Helmut Marko, az osztrák istálló tanácsadója.

Vettel az idén már az október végén rendezett indiai GP-n megnyerte a vb-t, mivel három futammal a sorozat vége előtt behozhatatlan előnyre tett szert.

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) azt várja a duplapontos zárófutamtól, hogy a pilóták és a csapatok a szezon végéig maximálisan koncentrálnak majd, és kisebb lesz a valószínűsége annak, hogy túl korán eldől a vb-cím sorsa.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.