Visszautasítja Matyi Dezső vádjait a bank

Reagált Matyi Dezső pénteki nyilatkozatára a Széchenyi Kereskedelmi Bank. Jogi lépéseket tesznek.

2013. 12. 28. 9:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Széchenyi Kereskedelmi Bank szombat reggel közleményt adott ki Matyi Dezső azon pénteki kijelentésével kapcsolatban, hogy a Matias cégcsoport vezetője sajtótájékoztatón „hazudozással és üzleti etikátlansággal” vádolta a pénzintézetet.

Ebben Szakács Tibor elnök-vezérigazgató azt írja: a Széchenyi Kereskedelmik Bank a leghatározottabban visszautasítja Matyi Dezső vádjait. Hozzáteszi: „a Széchenyi Kereskedelmi Bank és a Matias cégcsoport között létrejött hitelszerződés részleteiről a vonatkozó jogszabályok és a banktitok miatt nem áll módunkban részletesen nyilatkozni”. Szakács kitér arra is, hogy a bank az ügyben megteszi a megfelelő jogi lépéseket üzleti jó hírnevének védelme érdekében.

Ismert: Matyi Dezső pénteken jelentette be, hogy a Matias cégcsoport „2014. január 1-től megszünteti a pécsi futball finanszírozását”. A tulajdonos arra hivatkozott, hogy azért döntött így, mert a PMFC működésének biztosítója, a Matias Borászat hosszú távú befektetései érdekében finanszírozási szerződést kötött a Széchenyi Bankkal, amely számára eddig ismeretlen okból „hazudott és meghiúsította az érvényes szerződésüket”.

Matyi bejelentése annyira váratlan volt, hogy saját munkatársai és Pécs vezetői is csak a sajtótájékoztatón tudták meg a hírt. Magát az eseményt is csak pénteken délelőtt hívta össze.

Az önkormányzat az MTI-hez eljuttatott közleményében jelezte, hogy azért is meglepő ez a lépés, mert a klubtulajdonos két hete személyesen egyeztetett a csapat jövőjéről Páva Zsolt polgármesterrel, s akkor sem említette, hogy ilyen szándékai lennének.

„Utoljára még a csapat megerősítéséről egyeztettünk Matyi Dezső tulajdonossal, aki ma reggel nyolc óra harminckor hívott, hogy ráérek-e, mert Budapesten sajtótájékoztatót fog tartani” – nyilatkozta pénteken a Nemzeti Sport Online-nak Feleki Attila, a PMFC ügyvezetője.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.