2016-ig írt alá Seedorf a Milanhoz

A holland játékosként minden fontos címet besöpört a piros-feketékkel.

WL
2014. 01. 16. 16:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Botafogo futballistája már szerdán, brazíliai sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy visszavonul, és ő váltja a hétfőn menesztett Massimiliano Allegrit az olasz együttes kispadján.

„Sok munka vár ránk, hogy a Milant újra a csúcsra juttassuk – mondta székfoglalójában Seedorf, aki 2002 és 2012 között játszott a milánói piros-feketéknél. – Akkor hagytam el a klubot, amikor véget ért egy fontos korszak. A feladatom az, hogy új éra kezdődjön.”

A szerződés aláírása után a 87-szeres holland válogatott új tréner és Adriano Galliani alelnök az egyesület sportközpontjába autózott, ahol Seedorf délután megtartja első edzését a csapatnak. Az új vezetőedző vasárnap, a Verona elleni bajnokin ül majd először az AC Milan kispadján.

Seedorf játékosként klubszinten mindent elért, amit lehetett, sőt ő volt az első futballista, aki három csapattal is BL-t nyert (Ajax Amsterdam 1995, Real Madrid 1998, AC Milan 2003 és 2007). A milánói piros-feketékkel a két BL-siker mellett kétszer nyert bajnokságot és egyszer Olasz Kupát. 2007-ben az év legjobb középpályásának választották Európában.

Edzői pályafutásának első feladata nem tűnik könnyűnek, a Milan ugyanis története egyik legrosszabb szezonját futja. A csapatot 2010-től irányító Allegrit azután menesztették, hogy a gárda 4–3-ra kikapott a  Sassuolótól a bajnokságban. A csapat a BL-ben bejutott ugyan a nyolcaddöntőbe, ám a Serie A-ban jelenleg csak a 11., a listavezető Juventustól 30, a még BL-indulást jelentő harmadik helyen álló Napolitól pedig 20 ponttal van lemaradva.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.