A hajrában fordított a Bayern München

A 76. percig vesztésre álltak a bajorok Stuttgartban, ám Pizarro és Alcantara góljával fordítottak.

2014. 01. 29. 21:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bayern ugyanazzal a csapattal állt ki, mint a hét végén a Mönchengladbach ellen, és jobban is kezdte a mérkőzést, de valahogy hiányzott az átütőerő a játékából. A Stuttgart ráérzett az esélyre, s az első félidőben szép lassan átvette az irányítást, majd egy lesgyanús akció végén Ibisevic megszerezte a vezetést. A szünetben Pep Guardiolának nem sikerült rendeznie a müncheniek sorait, fordulás után a házigazda Stuttgart két ziccert is hibázott.

Guardiola cserékkel igyekezett felrázni a csapatát, Shaqiri és Kroos helyére Pizarrót és Mandzukicot (akinek az ideje Franz Beckenbauer szerint lejárt Münchenben) küldte be. Rá is kapcsolt a Bayern, a hajrában egymás után alakította ki a helyzeteit, s a 76. percben Thiago beadását a veterán, 35 éves Pizarro fejelte Ulreich kapus hálójába. A bajor sztárcsapat a gól után nem állt le, rohamozott a győzelemért, amelyet Alcantara meg is szerzett a 93. percben, azaz 2-1-re nyert a Bayern.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.