A legmagasabb kitüntetésben részesült Ronaldo

A legmagasabb portugál állami kitüntetésben részesült a Real Madrid kétszeres aranylabdás futballistája.

PR
2014. 01. 20. 20:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elnöki hivatal szerint a 28 éves támadó azzal érdemelte ki az elismerést, hogy világszerte az ország egyik szimbólumaként tekintenek rá, teljesítményével pedig Portugália hírnevét öregbíti, emellett példakép a fiatal nemzedék számára.

Ronaldo – aki az elnöki palotában vette át a kitüntetést Aníbal Cavaco Silva államfőtől – 109 alkalommal szerepelt és 47 gólt szerzett a portugál válogatottban, amellyel ott lesz nyáron a brazíliai világbajnokságon is. A kitüntetést korábban az edzők közül José Mourinho, valamint a brazil Luiz Felipe Scolari is megkapta.

Január 13-án immár második alkalommal kapta meg az Aranylabdát Ronaldo Zürichben. A kitüntetés fogadtatásáról itt olvashat további részleteket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.