A világbajnokra fenik a fogukat

Először játszik világbajnokként a sakkozás királya, Magnus Carlsen. Anand is visszavághat neki Zürichben.

2014. 01. 29. 13:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Carlsen az elmúlt két hónapban rengeteget szerepelt. November végén kedvenc csapata, a Real Madrid meccsén végzett el kezdőrúgást, az új év elején a norvég sportgálán még pezsgőzött is, a minap pedig a Microsoft tulajdonosát, Bill Gateset mattolta néhány lépésben egy tévéinterjú során. Egyszóval, népszerűsíti a sakkot.

Mától azonban vissza kell térnie a kaptafához, ismét a sakkra kell összpontosítania. Érdekes lesz, mire megy a legjobbak ellen Zürichben, így a Wijk aan Zee-ben remek formát mutatott Levon Aronjannal; illetve az egykori világbajnok Viswanathan Anand képes lesz-e visszavágni neki.

Íme, a veretes névsor:
Magnus Carlsen (norvég, Élő-pontja 2872, a világranglistán 1.)
Levon Aronjan (örmény, 2812, 2.)
Hikaru Nakamura (amerikai, 2789, 3.)
Fabiano Caruana (olasz, 2782, 6.)
Borisz Gelfand (izraeli, 2777, 8.)
Viswanathan Anand (indiai, 2773, 9.).

Szerda este bemelegítésként közönség csalogató snellversenyt játszanak a nagymesterek, csütörtöktől kezdődik az ötfordulós viadal, az eseményt rapid torna zárja.

(A képen Magnus Carlsen Sergio Ramossal, a Real Madrid védőjével fog kezet. Fotó: Europress/AFP)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.