A világelsőket verték Babosék a döntőben

A végletekig kiélezett fináléban a rövidítés is fordulatos volt.

WL
2014. 01. 10. 15:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A viadal honlapja szerint az 1 óra 32 perces találkozón a soproni játékos és társa hamar elvesztették adogatásukat, ám 3:3-nál utolérték az első helyen kiemelt riválisukat. A következő brékre 5:5-nél került sor Babosék javára, akik kihasználták a lehetőséget, és 7:5-re hozták a 48 perces nyitószettet.

A folytatásban gyorsan 3:0-ra elhúztak az olaszok, majd előnyüket megtartva, fél óra alatt 6:3-mal kiegyenlítettek. A már késő éjszakába nyúló, tíz nyert pontig tartó döntő rövidítésben a háromszoros Grand Slam-bajnok ellenfél 3-0-ra is vezetett, de Babosék fordítottak, és 10-7-re győztek. A találkozón a magyar-cseh kettős hétszer vette el riválisának adogatását, és csak háromszor bukta el a sajátját.

A 20 éves magyar játékos honlapja szerint a nyolcadik páros fináléját vívta, eddig hétszer – 2012-ben Birminghamben, tavaly Bogotában, Monterreyben, Marrákesben, Taskentben és Szucsouban, idén pedig Sydneyben – győztesen hagyta el a pályát, és csak tavaly Hobartban kapott ki.

Eredmény:
női páros, döntő:

Babos Tímea, Lucie Safarova (magyar, cseh)-Sara Errani, Roberta Vinci (olasz, 1.) 7:5, 3:6, 10-7 - döntő rövidítés

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.