Agüero-triplával hasít a Manchester City

Agüero 25 gólnál jár az idényben, Ronaldo ismét betalált, és 20 hónap után újra éllovas a Real Madrid.

Ch. Gáll András
2014. 01. 25. 21:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Angliában az FA-kupa meccsei töltötték meg a lelátókat a verőfényes januári tavaszban, Sergio Agüero mesterhármassal járult hozzá a Manchester City újabb gólzáporos sikeréhez. A Bundesligában a BL-döntős Dortmund három hazai vereség után ikszelt, és már a harmadik helye is veszélyben van. Spanyolországban a Madrid dinamikus duója, Cristiano Ronaldo és Benzema hozta a három pontot, amellyel Carlo Ancelotti csapata átmenetileg (?) élre ugrott.

A Hannover végre győzött idegenben, sőt, első pontjait szerezte az idényben vendégségben! Huszti Szabolcs 83 percet a pályán töltött, Bittencourt második – a csapat – harmadik – góljánál ő adta az utolsó passzt. A Dortmund megint nem tudott győzni, immár 14 pont a hátránya a Bayernnel szemben, pedig a müncheniek egy meccsel kevesebbet játszottak. Nuri Sahinék szerencséje, hogy a Leverkusen kikapott.

Bundesliga, 18. forduló:

Borussia Dortmund-Augsburg 2-2

Freiburg-Bayer Leverkusen 3-2

Nürnberg-Hoffenheim 4-0

Stuttgart-Mainz 1-2

Wolfsburg-Hannover 1-3

Eintracht Frankfurt-Hertha Berlin 1-0

Az élcsoport: 1. Bayern München 47 pont (17 m.), 2. Leverkusen 37, 3. Dortmund 33, 4. Mönchengladbach 33.

Spanyolországban sorozatban hetedik meccsén nem kapott gólt a Real Madrid, s ez klubrekord. Benzema és Cristiano Ronaldo szerezte a két gólt. A Barcelona és az Atlético Madrid vasárnap játszik, ezért a Real Madrid felugrott a tabella élére, ahol 2012 májusa óta nem járt.

Primera División, 21. forduló:

Real Madrid-Granada 2-0

Valladolid-Villarreal 1-0

Valencia-Espanyol 2-2

Angliában kupanap volt, kevés meglepetéssel. A kupavédő Wigan Athletic élvonalbeli csapatot ejtett ki a Crystal Palace képében. A Liverpool biztosan verte idegenben a második vonalbeli Bournemouth-t, a Manchester City 0-2-ről fordított 4-2-re Sergio Agüero mesterhármasával. Az argentin szédületes formában játszik, ebben a szezonban 24 klubmeccsen 25 gólnál tart: 14 a Premier League-ben, 4 az FA-kupában, 1 a ligakupában és 6 a Bajnokok Ligájában. Manuel Pellegrini menedzser együttese egyelőre mind a négy fronton áll, alátámasztva ezzel a mester jóslatát, miszerint mindent besöpörhet idén a City.

FA Kupa, a 16 közé jutásért (érdekesebb eredmények):

Bournemouth-Liverpool 0-2

Manchester City-Watford 4-2

Bolton Wanderers-Cardiff City 0-1

Stevenage-Everton 0-4

Wigan-Crystal Palace 2-1

A Juventus a 25. perctől tíz emberrel játszott – Gianluigi Buffont állította ki a játékvezető Miroslav Klose letarolásáért, amiért büntető is járt. A torinóiak 12, zsinórban megnyert bajnoki után ikszeltek.

Seria A, 21. forduló:

Napoli-Chievo 1-1

Lazio-Juventus 1-1

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.